Terapeuttiset keskustelut

"Jotta pääsisi perillle

on eksyttävä tieltä

Joka pääsee perille oppii

että hetken kuluttua

on taas jatkettava matkaa

Joka ei koskaan

putoa raiteilta ja mene rikki

jatkaa aina samaa rataa

ja on turvassa suurelta murheelta

ja suurelta onnelta."

- Tommy Tabermann -

Yksilökäynnit

Otan vastaan yksilökäynneillä niin aikuisia kuin lapsiakin. Käynneistä voi saada apua esimerkiksi kriiseihin ja mielialaoireisiin. Joskus hankaloitunutta elämäntilannetta lähtee viemään eteenpäin jo asian jäsentely muutamalla kerralla. Toisinaan tarvitaan pidempiä hoitojaksoja, ja tarvittaessa mietitään psykoterapiaan hakeutumista. Lasten osalta yksilökäyntien soveltuvuutta arvioidaan yleensä ensin huoltajan/huoltajien kanssa toteutettavalla perhekäynnillä. Mitä pienemmästä lapsesta on kyse, sitä useammin lapsen omien käyntien sijasta suosittelen perhekäyntejä tai vanhempien ohjausta.

Pari- ja polykäynnit

Joskus läheisten ihmissuhteiden kiemuroita on helpoin lähteä purkamaan ammattiavun turvin. Näin on esimerkiksi silloin, kun omin avuin suhteen vuorovaikutuksessa ajaudutaan aina samoja reagointitapoja toteuttavaan kehään, jossa ongelmatilanteita ei enää pystytä ratkaisemaan. Pareja otan vastaan tottuneesti, ja vaikka polysuhteista en voi sanoa samaa, toivon heidänkin tulevan rohkeasti vastaanotolle pohtimaan yhdessä sitä, voisinko olla avuksi.

Perhekäynnit

Perhekäynnit ovat hyödyksi silloin, kun perheenjäsenten keskinäisissä vuorovaikutussuhteissa on pohdituttavia asioita. Käynnit voivat olla tarpeen myös esimerkiksi silloin, kun perhe on kohdannut kriisin, tai kun jollakin perheenjäsenellä on arkeen vaikuttava sairaus.